Υλικά
Για τα σουφλέ
200 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
30 γρ. βούτυρο
2 αυγά
4 κρόκους
60 γρ. ζάχαρη
30 γρ. αλεύρι
Για τα αχλάδια ποσέ
4 αχλάδια
100 γρ. μέλι
1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τη λιωμένη κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπήστε στο μίξερ τους κρόκους μαζί με τα 2 ολόκληρα αυγά και τη ζάχαρη.
Προσθέστε το μείγμα της κουβερτούρας και το αλεύρι.
Βουτυρώστε και αλευρώστε 8 ατομικά σκεύη για σουφλέ και μοιράστε το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
Για τα αχλάδια ποσέ, καθαρίστε και κόψτε σε τέταρτα τα αχλάδια. Βάλτε στην κατσαρόλα το μέλι, το τζίντζερ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και 2 φλιτζάνια νερό.
Βράστε το μείγμα για 5 λεπτά, χαμηλώστε τη θερμοκρασία και ρίξτε τα αχλάδια.
Βράστε τα για 20 λεπτά, σβήστε το μάτι της κουζίνας και αφήστε τα να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
Σερβίρετε τα σουφλέ με τα αχλάδια ποσέ και το σιρόπι τους.
Tip
Δοκιμάστε τα αχλάδια ποσέ και μόνα τους, με παγωτό βανίλια ή καραμέλα.