Υλικά
4 μήλα στάρκινγκ
2 κουτ. σούπας βούτυρο
125 γρ. ζάχαρη
2 σφηνάκια μπράντι ή λικέρ πορτοκαλιού
1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
4 ασπράδια
1 βανίλια σκόνη
σαντιγί για το σερβίρισμα
βούτυρο και ζάχαρη για τα σκεύη του σουφλέ
Εκτέλεση
Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα. Σοτάρετέ τα με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίξτε τη ζάχαρη, το μπράντι ή το λικέρ, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Ανακατέψτε και αφήστε τα να κρυώσουν.
Χτυπήστε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ενώστε τη με το μείγμα των μήλων.
Βουτυρώστε εσωτερικά 6 πυρίμαχα σκεύη, πασπαλίστε τα με ζάχαρη και μοιράστε εκεί το μείγμα.
Βάλτε τα σκεύη σε βαθύ ταψί, ρίξτε λίγο νερό στο ταψί, να φτάσει σχεδόν στο ½ του ύψους των πυρίμαχων σκευών (η μέθοδος αυτή ονομάζεται ψήσιμο σε μπεν μαρί), και ψήστε τα σουφλέ στους 175°C για 35-40 λεπτά.
Σερβίρετε με σαντιγί.
Tip
Με το "ψήσιμο σε μπεν μαρί" ό,τι ψήνουμε δεν ξεραίνεται περιμετρικά και αποκτά βελούδινη υφή.