Follow us

Τάρτα Μήλου

ΤΑΡΤΑ ΜΗΛΟΥ

Υλικά

Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για τη ζύμη της βάσης

150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

100 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη

125 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους

1 κουτ. σούπας ζάχαρη

4-5 κουτ. σούπας κρύο νερό

Για τη γέμιση

1 κιλό μήλα

60 γρ. βούτυρο

100 γρ. σταφίδες

150 γρ. ζάχαρη άχνη

2 κουτ. γλυκού κανέλα

Για την επικάλυψη με τραγανά ψίχουλα

200 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση

125 γρ. βούτυρο

200 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσετε τη βάση, ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το βούτυρο και τρίψτε τα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα. Ρίξτε το νερό και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια.

Σκεπάστε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη στην άκρη για 30 λεπτά. Μετά ανοίξτε τη με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 28 εκ. και απλώστε τη σε αντικολλητική φόρμα για τάρτες.

Για τη γέμιση, καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρότερα κομμάτια. Ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και την κανέλα. Βάλτε το βούτυρο να ζεσταθεί σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε τα μήλα και τις σταφίδες.

Αφήστε τα για 10 λεπτά, βγάλτε τα με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τη σάλτσα που έμεινε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να γίνει πηχτό το σιρόπι. Απλώστε τα μήλα στη βάση της τάρτας και περιχύστε τα με το σιρόπι.

Για τα τραγανά ψίχουλα, ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια. Τρίψτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Απλώστε τα επάνω από τα μήλα.

Ψήστε την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 50 λεπτά. Όταν ψηθεί η τάρτα, αφήστε τη να κρυώσει ελαφρά, για να μπορέσετε να την κόψετε σε μερίδες.

Τip

Ιδανικά μήλα για τη γέμιση είναι τα στάρκινγκ.

Επίσης...

Απολαμβάνοντας χουρμάδες

Δοκιμάστε τρία πεντανόστιμα γλυκά που απογειώνονται από τον καρπό της φοινικιάς.

Βάλε το νεκταρίνι στην κουζίνα σου!

Δείτε τρεις συνταγές με το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο.

Περισσότερα από

Γλυκά

Το σταφύλι πρωταγωνιστεί σε αυτά τα τρία γλυκά

Δοκίμασε τις συνταγές που θα βρεις εντός για κρέμα, κέικ και trifle με σταφύλι.

Έχεις βερίκοκα; Έχουμε προτάσεις για γλυκάκι!

Σε παγωτό, μους ή σε τάρτα με κρέμα γιαουρτιού και γλυκό κρασί θα απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο;

Γλυκά με τη δροσιά του ροδάκινου

Δοκίμασε τις τρεις συνταγές για καλοκαιρινά δροσιστικά γλυκά με πρωταγωνιστή το ροδάκινο.

Σούπερ γλυκά με ροδάκινο

Φτιάξτε κι εσείς αυτά τα δροσιστικά επιδόρπια με ένα από τα πιο αγαπημένα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού.

Αυτό το καλοκαίρι φτιάχνουμε σορμπέ

Πανεύκολο, δροσερό και νόστιμο: αυτό είναι το σορμπέ και σου προτείνουμε τέσσερις τρόπους να το φτιάξεις σπίτι.

Το αντίδοτο στη ζέστη είναι μια... γρανίτα!

Φτιάξε τις πιο νόστιμες και φρουτένιες γρανίτες ακολουθώντας τις 4 συνταγές που θα βρεις εντός.

Πειραματίσου με καρπουζο-γλυκά!

Δες εντός τρεις συνταγές για υπέροχες γλυκές παρασκευές με καρπούζι.

Το βύσσινο πάει πολύ στο καλοκαίρι

Φτιάξτε κι εσείς τρία πανεύκολα δροσιστικά επιδόρπια με γλυκό ή μαρμελάδα βύσσινο.

Ιδιαίτερα γλυκά με πεπόνι

Δοκίμασε να απολαύσεις το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο σε πρωτότυπους συνδυασμούς.

Υπέροχα γλυκά με κεράσι

Σορμπέ, μους σοκολάτας ή υγρό κέικ; Η επιλογή είναι δική σου.