Υλικά
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.
Για τη βάση
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. βούτυρο κρύο σε κύβους
1 κρόκο αυγού
30 γρ. ζάχαρη άχνη
¼ κουτ. γλυκού τριμμένο καρδάμωμο
½ κουτ. γλυκού σκόνη τζίντζερ
Για την κρέμα γιαουρτιού
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
250 ml κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 2 λεμόνια
100 γρ. μέλι
3 φύλλα ζελατίνας (των 2 γρ. το καθένα)
γλυκό του κουταλιού κυδώνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για τη βάση της τάρτας, ανακατέψτε το αλεύρι με την άχνη ζάχαρη. Προσθέστε το καρδάμωμο, το τζίντζερ, το βούτυρο και τρίψτε με τα δάχτυλά σας το μείγμα.
Όταν γίνει σαν ψίχουλα, ρίξτε τον κρόκο και ζυμώστε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν χρειαστεί, προσθέστε ελάχιστο παγωμένο νερό. Τυλίξτε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε τη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μισή ώρα.
Ανοίξτε τη μετά με τον πλάστη και απλώστε τη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
Σκεπάστε με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Ξεσκεπάστε την τάρτα και ψήστε τη για 10 λεπτά ακόμα.
Για την κρέμα γιαουρτιού, μουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνας σε κρύο νερό και όταν μαλακώσουν διαλύστε τα σε 4 κουταλιές ζεστό νερό και ανακατέψτε τα με το γιαούρτι. Προσθέστε το μέλι και το ξύσμα των λεμονιών και ανακατέψτε.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και ανακατέψτε με το μείγμα γιαουρτιού.
Απλώστε την κρέμα στην ψημένη βάση της τάρτας και αφήστε στο ψυγείο.
Απλώστε το γλυκό του κουταλιού κυδώνι λίγο πριν σερβίρετε.
Tip
Διατηρήστε την τάρτα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη μέχρι να τη σερβίρετε.