Υλικά
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.
Για τη βάση
240 γρ. αλεύρι
75 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
1 κρόκο αυγού
βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
Για τη γέμιση
400 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. μαύρη ζάχαρη
4 αυγά
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
200 γρ. μέλι
Εκτέλεση
Για να ετοιμάσετε τη βάση, βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, ανακατέψτε τα υλικά και προσθέστε το βούτυρο.
Τρίψτε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει το μείγμα ψίχουλα.
Προσθέστε τον κρόκο και ελάχιστο κρύο νερό, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια σας. Τυλίξτε τη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Ανοίξτε με τον πλάστη φύλλο διαμέτρου 28 εκ. και απλώστε το σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες 24 εκατοστών.
Τρυπήστε τη σε διάφορα σημεία και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση, χτυπήστε τα αυγά με τη μαύρη ζάχαρη και το μέλι. Προσθέστε το βούτυρο, το αλεύρι και τα καρύδια.
Απλώστε το μείγμα στη μισοψημένη βάση και ψήστε την τάρτα στους 180°C για 45 λεπτά.
Όταν τη βγάλετε από τον φούρνο, αφήστε τη να κρυώσει πριν τη σερβίρετε.
Tip
Αντί για καρύδια, μπορείτε να βάλετε πεκάν. Αρωματίστε τη γέμιση με κανέλα και ξύσμα πορτοκαλιού.