Υλικά
1 φραντζόλα ψωμί (του κιλού)
6 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή σε σταγόνες
100 γρ. σταφίδες
1 λίτρο γάλα
1 κ.γλ. κανέλα
1 βανιλίνη σκόνη
5-6 κ.σ. άχνη ζάχαρη για την επιφάνεια
Εκτέλεση
Κόψτε το ψωμί σε μικρούς κύβους και αφήστε το για 1 ώρα χωρίς να το σκεπάσετε, για να στεγνώσει από την υγρασία του. Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μπαγιάτικο ψωμί, που έχει στεγνώσει αρκετά και είναι ιδανικό γι’ αυτή τη συνταγή.
Χτυπήστε σε ένα μπολ το γάλα με τα αβγά, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα.
Βάλτε τους κύβους του ψωμιού και τις σταφίδες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε ταψί με διάμετρο 25 εκ. και περιχύστε με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει.
Πασπαλίστε με τις σταγόνες κουβερτούρας και αφήστε το σκεύος σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για 15-20 λεπτά.
Ψήστε την πουτίγκα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά.
Πασπαλίστε την επιφάνεια με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε την πουτίγκα ζεστή ή χλιαρή.
Tip
Δοκιμάστε τη συνταγή με τσουρέκι αντί για ψωμί, μειώνοντας τη ζάχαρη στο μισό.