Υλικά
120 γρ. βούτυρο
125 γρ. αλεύρι
120 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 βανιλίνη σκόνη
125 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέστε το αυγό, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανιλίνη, το αλεύρι και τις σταγόνες κουβερτούρας.
Επάνω σε αντικολλητικό χαρτί ή σε ένα αντικολλητικό ταψί ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο με διαστάσεις 25x20 εκατοστά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 12 λεπτά.
Μόλις βγάλετε την ψημένη ζύμη από τον φούρνο, χαράξτε τη σε 5 λωρίδες κάθετα και 4 λωρίδες οριζόντια, για να σχηματίσετε τα μπισκότα.
Όταν κρυώσει η ζύμη, κόψτε τη στα σημεία που την έχετε χαράξει.
Tip
Για να χτυπήσετε το βούτυρο ευκολότερα, αφήστε το για λίγο να μαλακώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.