Υλικά
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
10 φύλλα κρούστας
100 γρ. τριμμένα καρύδια
4 μήλα
125 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα
άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Τυλίξτε τα φύλλα κρούστας σε ρολό και κόψτε τα σε λωρίδες με πάχος περίπου 1 εκατοστό.
Βάλτε τα σε ένα μπολ, περιχύστε τα με τη μισή ποσότητα βουτύρου, τη μισή ποσότητα ζάχαρης και την κανέλα και προσθέστε τα καρύδια. Ανακατέψτε και απλώστε τα σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψί. Ψήστε τα στους 180°C για 15 λεπτά.
Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά και μετά σπάστε τα με τα χέρια σας ή κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια με το μαχαίρι.
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους. Βάλτε την υπόλοιπη ποσότητα βουτύρου και ζάχαρης σε ένα τηγάνι και προσθέστε τα μήλα. Αφήστε τα σε μέτρια ένταση μέχρι να μαγειρευτούν και να μαλακώσουν.
Μοιράστε τη μισή ποσότητα από τα τραγανά φύλλα σε 8 ποτήρια ή μπολ, μετά μοιράστε τα μήλα και τέλος την υπόλοιπη ποσότητα από τα τραγανά φύλλα.
Πασπαλίστε με την άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.