Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γλ. αλάτι
1 φακελάκι ξερή μαγιά
140 γρ. σταφίδες μαύρες
125 ml χλιαρό γάλα
περίπου 125 ml χλιαρό νερό
1 αυγό
2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγιά, τις σταφίδες, το γάλα, το νερό, το αυγό, τη ζάχαρη και τη μαρμελάδα πορτοκάλι.
Με τον γάντζο ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί γύρω του μια μπαλίτσα. Αν η ζύμη βγει νερουλή, προσθέτουμε επιπλέον αλεύρι.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετά την ξαναζυμώνουμε για 1' περίπου και τη βάζουμε σε μια λαδωμένη μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ψωμί να ξαναφουσκώσει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C και ψήνουμε για 50'-55' περίπου.
Ξεφορμάρουμε το ψωμί μόλις βγει από τον φούρνο.
Tip
Μπορούμε να το αλείψουμε με ένα απλό γλάσο, που θα το γυαλίσει και θα του δώσει επιπλέον γλύκα: σε ένα μπρίκι βράζουμε για 5' σε δυνατή φωτιά 3 κ.σ. νερό με 1½ κ.σ. ζάχαρη.