Υλικά
2 κιλά βύσσινα
2 κιλά ζάχαρη
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Με τη βοήθεια του ειδικού εργαλείου, ή μιας φουρκέτας, βγάζουμε το κουκούτσι από τα βύσσινα.
Καλό είναι την εργασία αυτή να την κάνουμε πάνω από ένα μπολ ώστε να μαζέψουμε τον χυμό από τα βύσσινα, που θα τρέξει κατά το ξεκουκούτσιασμά τους.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα βύσσινα, τη ζάχαρη, το χυμό που έχουμε μαζέψει από το καθάρισμά τους και ένα ποτήρι νερό.
Τα βράζουμε μέχρι να δέσει καλά το σιρόπι. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, δημιουργείται ένας αφρός τον οποίο και αφαιρούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Όταν το σιρόπι μας έχει δέσει, προσθέτουμε το χυμό από τα δύο λεμόνια και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να κρυώσει και μετά το βάζουμε σε γυάλινα βάζα.
Ταυτόχρονα με το γλυκό μας, δημιουργείται και το σιρόπι, το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε βυσσινάδα.
Στην περίπτωση που θέλουμε να φτιάξουμε περισσότερο σιρόπι ώστε να το χρησιμοποιήσουμε για βυσσινάδα, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε περισσότερη ζάχαρη στο γλυκό μας.