Υλικά
Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
Για τη βάση
400 γρ. τριμμένα μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
¼ κ.γλ. σκόνη τζίντζερ
¼ κ.γλ. τριμμένο καρδάμωμο
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο
Για τη σοκολατένια κρέμα
750 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το γαρνίρισμα
200 γρ. καρύδια
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και τα μπαχαρικά.
Στρώστε το μείγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με έλασμα και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα σοκολάτας.
Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε ελαφριά σαντιγί και ανακατέψτε με την κουβερτούρα.
Αδειάστε το μείγμα επάνω από τη βάση μπισκότων.
Ραντίστε τα καρύδια με λίγο νερό και πασπαλίστε τα με την κανέλα και την άχνη ζάχαρη.
Ψήστε τα στους 180°C για 10' και αφήστε τα να κρυώσουν. Γαρνίρετε την τούρτα με τα ψητά καρύδια.
Tip
Τζίντζερ, καρδάμωμο και μοσχοκάρυδο δίνουν άρωμα Ανατολής και ταιριάζουν απόλυτα με τη σοκολάτα.