Υλικά
Για τη βάση
150 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
3 αβγά χτυπημένα ελαφρά
150 ml καφέ φίλτρου ή εσπρέσο
100 γρ. κακάο
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για το γαρνίρισμα
300 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
400 γρ. κουβερτούρα
1 μεγάλο κουτί βύσσινα κομπόστα
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.
Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο, τα αβγά και τον καφέ.
Ενώστε τα δύο μείγματα και αδειάστε τα σε μια φόρμα για κέικ.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 30'.
Αφήστε τη βάση να κρυώσει πριν τη γαρνίρετε.
Χτυπήστε την κρέμα σε σφιχτή σαντιγί και απλώστε τη στη βάση.
Γαρνίρετε με φλοίδες κουβερτούρας και με τα βύσσινα, στραγγισμένα από το σιρόπι τους.
Για να σχηματίσετε τις φλοίδες κουβερτούρας, λιώστε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και απλώστε τη σε αντικολλητικό χαρτί.
Αφήστε να κρυώσει ελαφρώς και τυλίξτε σε ρολό. Αφήστε τη στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε.
Πιέστε μετά το ρολό για να σπάσουν τα κομμάτια της κουβερτούρας, ξετυλίξτε το και γαρνίρετε την τούρτα με τα κομμάτια της σοκολάτας.
Τip
Μπορείτε να σιροπιάσετε τη βάση με ένα βασικό σιρόπι (200 γρ. ζάχαρη και 200 ml νερό).