Υλικά
Υλικά για μια φόρμα με διάμετρο 24 εκ.
Για τη βάση
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. ζάχαρη
225 γρ. βούτυρο
4 αβγά
300 γρ. κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη
150 γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
1 βανίλια σκόνη
Για τη μους κουβερτούρας γάλακτος
400 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
800 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής με 35% λιπαρά
4 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το καθένα
Για τη μαρμελάδα μπανάνας
4 μπανάνες
125 γρ. ζάχαρη
Για το γαρνίρισμα
2 μπανάνες
100 γρ. ζάχαρη
200 γρ. σιρόπι σοκολάτας
100 γρ. τριμμένα καρύδια
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη βάση: Λιώστε την κουβερτούρα γάλακτος με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Ρίξτε τη ζάχαρη και ανακατέψτε για να διαλυθεί. Ρίξτε ένα ένα τα αβγά, τη βανίλια, τα καρύδια και το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα για κέικ, αφού στρώσετε πρώτα αντικολλητικό χαρτί, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30'.
Για τη μους κουβερτούρας γάλακτος, μουσκέψτε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Λιώστε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί μαζί με 100 ml κρέμα γάλακτος.
Όταν λιώσει, στραγγίξτε τη ζελατίνη, ρίξτε τη στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά.
Χτυπήστε την υπόλοιπη ποσότητα κρέμας γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα της κουβερτούρα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
Για τη μαρμελάδα μπανάνας, βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι τη ζάχαρη και αφήστε τη σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα. Ρίξτε τις μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες και ανακατέψτε. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε το μείγμα να κρυώσει και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι.
Συνθέστε το γλυκό: Βάλτε σε τσέρκι ζαχαροπλαστικής τη βάση, απλώστε τη μαρμελάδα μπανάνας και ρίξτε επάνω τη μους κουβερτούρας γάλακτος. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.
Για το γαρνίρισμα, καραμελώστε τις μπανάνες (με την ίδια διαδικασία της μαρμελάδας), απλώστε τις στην επιφάνεια της τούρτας, ρίξτε σιρόπι σοκολάτας και καρύδια και σερβίρετε.
Tip
Όταν λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος ή λευκή, προσθέτουμε πάντα λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος, για βελούδινη υφή, χωρίς σβόλους.