Υλικά
Υλικά για μια στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
Για το κέικ
200 γρ. κουβερτούρα
7 αβγά
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
250 γρ. άχνη ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
120 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
300 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
2 κ.σ. ρούμι
Για το σοκολατένιο γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
30 γρ. βούτυρο
60 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. γλυκόζη
Για το σερβίρισμα
300 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Βάλτε τη μαρμελάδα στην κατσαρόλα, αφήστε τη να βράσει για 5'-6', προσθέστε το ρούμι, ανακατέψτε και αφήστε τη να κρυώσει.
Βάλτε σε μια άλλη κατσαρόλα τα υλικά για το γλάσο σοκολάτας και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 5'. Αφήστε το γλάσο να κρυώσει.
Ετοιμάστε το κέικ: Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Προσθέστε τη λιωμένη κουβερτούρα και χτυπήστε με το βούτυρο για 1'-2'. Μετά ρίξτε τους κρόκους, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Χτυπήστε τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
Προσθέστε τη στο μείγμα, ανακατέψτε με απαλές κινήσεις και στο τέλος ρίξτε και το αλεύρι.
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα, αφού προηγουμένως στρώσετε το εσωτερικό της με αντικολλητικό χαρτί. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50'.
Όταν ψηθεί το κέικ, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει.
Κόψτε το προσεκτικά στη μέση οριζόντια, χωρίζοντάς το σε 2 φέτες. Απλώστε τη μαρμελάδα βερίκοκο στη μία φέτα και καλύψτε τη με την άλλη φέτα του κέικ.
Απλώστε το γλάσο σοκολάτας στην επιφάνεια, αφήστε το να σταθεροποιηθεί και σερβίρετε με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Tip
Κλασικό γλυκό της Αυστρίας, απολαυστικό μαζί με ένα φλιτζάνι δυνατού καφέ.