Υλικά
8 πορτοκάλια
400 γρ. ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού τριμμένο καρδάμωμο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίστε τα πορτοκάλια και κόψτε τις φλούδες τους σε λεπτές λωρίδες.
Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα, σκεπάστε με νερό και αφήστε να μουλιάσουν για 12 ώρες τουλάχιστον. Στύψτε τα καθαρισμένα πορτοκάλια και κρατήστε τον χυμό τους.
Στραγγίξτε τις φλούδες, βάλτε τις στην κατσαρόλα, σκεπάστε τις με κρύο νερό και βράστε τις σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα. Στραγγίξτε τις και αφήστε τις στο σουρωτήρι μέχρι να τις ξαναχρησιμοποιήσετε για την παρασκευή του γλυκού.
Βάλτε στην κατσαρόλα τη ζάχαρη με 1½ λίτρο νερό και βράστε τα για 8 λεπτά.
Ρίξτε τον χυμό των πορτοκαλιών, τις στραγγισμένες φλούδες και το καρδάμωμο και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για αρκετή ώρα, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράστε το γλυκό σε βάζα.
Tip
Το φτιάχνουν σε πολλές αραβικές χώρες και το σερβίρουν με καϊμάκι, ρυζόγαλο ή παγωτό.