Υλικά
500 γρ. τσουρέκι κομμένο σε φέτες
500 ml κρέμα γάλακτος
125 γρ. λιωμένο βούτυρο
4 αβγά
4 κουτ. σούπας μπράντι
2 μήλα
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα καρύδια
1 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους.
Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αβγά με την κρέμα γάλακτος και το μπράντι. Ρίξτε τις φέτες του τσουρεκιού στο μείγμα με τα αβγά και αφήστε τα για 10 λεπτά.
Ρίξτε στο μείγμα το βούτυρο, τα μήλα, τα καρύδια και την κανέλα και ανακατέψτε τα.
Αδειάστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25 λεπτά.
Tip
Μια νόστιμη ιδέα για να αξιοποιήσετε περισσεύματα από τσουρέκι, κέικ ή ψωμί.