Υλικά
Υλικά για 40 σοκολατάκια
600 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας βούτυρο
100 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Ψιλοκόψτε την κουβερτούρα και λιώστε τη σε μπεν μαρί.
Προσθέστε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα σε σκεύος 20x30 εκ. στρωμένο με λαδόκολλα.
Αφήστε το για 2-3 ώρες στο ψυγείο και μετά χαράξτε το οριζόντια και κάθετα σε λεπτές λωρίδες.
Βγάλτε τα σοκολατάκια προσεκτικά και περάστε τα από το κακάο.
Διατηρήστε τα στο ψυγείο και αφήστε τα για 15 λεπτά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος πριν τα σερβίρετε.
Τip
Αρωματίστε το μείγμα σοκολάτας με λίγο τριμμένο καρδάμωμο και 2-3 κουταλιές δυνατό εσπρέσο.