Υλικά
2 κούπες αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα βούτυρο, μαλακό
λίγο ακόμη βούτυρο
Για την επάνω στρώση:
1/4 κούπας αλεύρι
1 1/2 κούπα ζάχαρη
4 αυγά
χυμό από 2 λεμόνια
λίγο ξύσμα από λεμόνι
Για το πασπάλισμα:
ζάχαρη άχνη
ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Ρίχνουμε σταδιακά και το αλεύρι και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.
Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει για 25 περίπου λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ θα φτιάξουμε την πάνω στρώση.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι και το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.
Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ψημένο μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για ένα 20λεπτο.
Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με λίγο ξύσμα από λεμόνι.