Follow us

Λεμονοπιτάκια

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα και μυρωδάτα λεμονοπιτάκια.

ΛΕΜΟΝΟΠΙΤΑΚΙΑ

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

1 κούπα ζάχαρη

1 κούπα βούτυρο, μαλακό

λίγο ακόμη βούτυρο

Για την επάνω στρώση:

1/4 κούπας αλεύρι

1 1/2 κούπα ζάχαρη

4 αυγά

χυμό από 2 λεμόνια

λίγο ξύσμα από λεμόνι

Για το πασπάλισμα:

ζάχαρη άχνη

ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.

Ρίχνουμε σταδιακά και το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη.

Ψήνουμε μέχρι να χρυσίσει για 25 περίπου λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ θα φτιάξουμε την πάνω στρώση.

Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και προσθέτουμε το αλεύρι και το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών.

Απλώνουμε το μείγμα πάνω στο ψημένο μείγμα και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για ένα 20λεπτο.

Μόλις ετοιμαστεί το γλυκό το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε τετράγωνα.

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με λίγο ξύσμα από λεμόνι.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.