Υλικά
1 κούπα κίτρινη κολοκύθα, πολτοποιημένη
1 κούπα ζάχαρη
3/4 κούπας αλεύρι
3 αυγά
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια κανέλα
Για τη γέμιση:
3/4 κούπας άχνη ζάχαρη
250 γρ. τυρί κρέμα
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη
κανέλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, την κολοκύθα και το χυμό του λεμονιού.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και την κανέλα και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα των αυγών.
Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα μας.
Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει στις άκρες.
Πασπαλίζουμε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα κουζίναςμε άχνη ζάχαρη και πάνω της αναποδογυρίζουμε το παντεσπάνι της κολοκύθας.
Τυλίγουμε το ρολό -προσεκτικά το παντεσπάνι- και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, έτσι τυλιγμένο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά της γέμισης.
Ξετυλίγουμε προσεκτικά το παντεσπάνι κολοκύθας και απλώνουμε πάνω του τη γέμιση.
Τυλίγουμε ξανά σε ρολό και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.