Follow us

Αφράτο Γλυκό με Κυδώνι

Πώς θα φτιάξετε ένα υπέροχο και αφράτο γλυκό με κυδώνι.

ΑΦΡΑΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΥΔΩΝΙ

Υλικά

6 κυδώνια κομπόστα ή ψημένα

λίγο ζουμάκι από τα κυδώνια

20-24 φέτες ψωμί του τοστ

1 1/2 κούπα ζάχαρη περίπου

750 ml γάλα φρέσκο

8 αυγά

κανέλα

λίγο βούτυρο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.

Στρώνουμε τις μισές φέτες του ψωμιού πάνω στο βούτυρο. Χρησιμοποιούμε και λίγο ψωμί για να "κλείσουμε" τα κενά που δημιουργήθηκαν.

Κόβουμε πάνω τους σε κομματάκια τα κυδώνια, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και την κανέλα και προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα.

Ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το ζουμάκι από τα κυδώνια πάνω στις φέτες του ψωμιού και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι.

Κατόπιν ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα των αυγών ώστε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.

Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια κόβουμε.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.