Υλικά
200 γρ. κουβερτούρα
200 γρ. κρέμα γάλακτος
1/2 πακέτο φύλλο κρούστας (από το 1/2 κιλό)
1 φλ. τσ. φουντούκια, χοντροκομμένα
1 φλ. τσ. αμύγδαλα ή καρύδια, χοντροκομμένα
8 μπισκότα τριμμένα
λάδι για το τηγάνισμα, καλαμποκέλαιο
μέλι ή σοκολάτα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και στη συνέχεια σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς, τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για λίγο να σταθούν.
Παίρνουμε ένα φύλλο, το ακουμπάμε στον πάγκο και το κόβουμε σε λωρίδες.
Με ένα κουταλάκι παίρνουμε υλικό, το βάζουμε στην άκρη του φύλλου και διπλώνουμε σαν μαντήλι όπως τα τυροπιτάκια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί και ρίχνουμε τα σοκολατοπιτάκια να τηγανιστούν ομοιόμορφα και από τις δυο πλευρές, μέχρι να πάρουν ένα χρυσοκίτρινο χρώμα σε μέτρια φωτιά.