Υλικά
300 γραμ. κουβερτούρα
250 γραμ. βούτυρο
3 αυγά ολόκληρα
½ κούπα τσαγιού ζάχαρη
½ ποτηράκι λικέρ
1 κούπα τσαγιού καρύδια
2 κούπες τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη.
Στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη προσθέτουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο, το λικέρ, τα καρύδια, το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
Αφήνουμε το μείγμα δύο ώρες στο ψυγείο να παγώσει για να το πλάσουμε.
Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο πλάθουμε σε μπισκότα βουτώντας τα στην άχνη.
Ψήνουμε στους 170°C για 10 λεπτά.