Υλικά
250 γραμ. βούτυρο
250 γραμ. ζάχαρη
2 αυγά μείον ένα ασπράδι, σε θερμοκρασία δωματίου
2 βανίλιες
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
250 γραμ. κουβερτούρα κομμένη
50 γραμ. κορνφλάουρ
350 γραμ. περίπου αλεύρι μαλακό
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη,να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τα αυγά και εξακολουθούμε το χτύπημα μέχρι να πετύχουμε ένα λείο και αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε τις βανίλιες τα κομμάτια κουβερτούρας,το κορν φλαουρ και το αλεύρι κοσκινισμένο μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το μπέκιν και τη σόδα.
Ανακατεύουμε την ζύμη με ένα κουτάλι απαλά. Η ζύμη μας πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια.
Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα και ρίχνουμε με το κουταλάκι κομματάκια ζύμης σε απόσταση μεταξύ τους.
Ψήνουμε στους 180 για 15 -18 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αν τα ψήσουμε περισσότερο τα μπισκοτάκια θα σκληρύνουν.