Υλικά
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
1 ποτήρι νερού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα
1 κούπα τσαγιού τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα ή σταγόνες σοκολάτας
1 κούπα του τσαγιού τριμμένα καρύδια
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τα καρύδια, τη σοκολάτα, την κανέλα, την σόδα και το μπέικιν πάουντερ.
Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη, την πορτοκαλάδα και το κονιάκ.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τη λεκάνη.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα (στο ψυγείο).
Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπισκοτάκια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα, που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Ψήνουμε στους 180 - 200 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου.