Υλικά
3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και τα ζυμώνουμε.
Τη ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια. Το ένα κομμάτι το στρώνουμε σε ταψί.
Από το δεύτερο κομμάτι της ζύμης κόβουμε ένα κομμάτι το πλάθουμε κορδόνι και το τοποθετούμε γύρω γύρω στο ταψί.
Αδειάζουμε τη μαρμελάδα στο ταψί και με τη ζύμη που έμεινε πλάθουμε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετούμε πάνω στη μαρμελάδα έτσι ώστε να σχηματίζουν μικρά τετράγωνα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30’-40’ λεπτά και την κόβουμε όταν κρυώσει τελείως.