Υλικά
250 γρ. αλεύρι
200 γρ. γιαούρτι
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 ποτήρι χυμό μήλου ή άλλο χυμό
1 κουταλάκι αλάτι
ξύσμα 1 λεμονιού
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
βούτυρο
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να φουσκώσει.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα.
Αλείφουμε με βούτυρο μια φόρμα που ανοίγει και βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε για 40 λεπτά τη γιαουρτόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο και ρίχνουμε το χυμό μήλου. Όταν απορροφηθεί ο χυμός, τη σερβίρουμε κρύα.