Υλικά
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
1 κουτί φυτική σαντιγί
1/2 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκίας σας
1-1 1/4 πακέτο πτι-μπέρ ολικής αλέσεως
λίγο λικέρ για να ραντίσουμε τα μπισκότα
100 γρ. σοκολάτα (την τρίβουμε για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ την σαντιγί και μετά προσθέτουμε και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει κρέμα.
Έπειτα προσθέτουμε τη μαρμελάδα και χτυπάμε μέχρι να αποκτήσει κρεμώδες υφή. (Προσοχή, μην ανακατέψετε όλα τα υλικά μαζί πριν ενωθεί το γιαούρτι με την σαντιγί γιατί το υλικό θα βγει με κομμάτια γιαουρτιού τα οποία δεν έχουν λιώσει).
Στρώνουμε σε ένα ταψάκι μακρόστενο, μεσαίου μεγέθους ή μπολ χωριτικότητας 2-2,1/2 λίτρα μία στρώση μπισκότου και την ραντίζουμε με το λικέρ.
Μιαστρώση κρέμας και επαναλαμβάνουμε με μπισκότο και κρέμα μέχρι να αποκτήσει το ύψος που θέλουμε.
Στην συνέχεια γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα.Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.