Υλικά
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι:
5 μήλα κομμένα σε μικρά κομματάκια
1 φλ. ζάχαρη
2 φλ. νερό
χυμό από 1 λεμόνι
2 ξυλάκια κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την ζάχαρη άχνη να γίνει μια σφικτή σαντιγί.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Ρίχνουμε την μαρέγκα μέσα στο γιαούρτι και ανακατεύουμε με κυκλικές κινήσεις μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Τοποθετούμε την κρέμα γιαουρτιού στο ψυγείο.
Για το σιρόπι: Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το νερό, το λεμόνι και τις κανέλες.
Βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να πήξει το σιρόπι.
Βάζουμε τα μήλα στο μούλτι (πετάμε τα ξυλάκια κανέλας), τα πολτοποιούμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε καλά. Αν δούμε ότι το σιρόπι είναι αραιό δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει όσο πηχτό θέλουμε. Το βάζουμε και αυτό στο ψυγείο.
Σερβίρουμε σε ποτήρι την κρέμα γιαουρτιού και από πάνω ρίχνουμε το σιρόπι μήλου.