Υλικά
1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. κακάο χωρίς ζάχαρη
1 φλ. καστανή ζάχαρη ή 1/2 φλ. σουκραλόζη ή 1/2 φλ. στέβια
4 αβγά
250ml ελαιόλαδο
1 φακελάκι βανίλια ή 1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. βρασμένο και πολτοποιημένο παντζάρι
Για το γλάσο:
125 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλ. ζάχαρη ή στέβια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου ή 180 στον αέρα.
Αναμειγνύουμε τα δύο είδη άλευρων, το κακάο και την ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε τα αυγά με το ελαιόλαδο και την βανίλια.
Δημιουργούμε μια τρύπα στο μείγμα με το αλεύρι και προσθέτουμε το μείγμα με το αβγά και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα το πολτοποιημένο παντζάρι και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στο ταψάκι για cupcakes και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
Για το γλάσο: Αναμειγνύουμε την κρέμα τυρί με την ζάχαρη και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα με το μίξερ μέχρι να δέσει.