Υλικά
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι
200 γρ. τριμμένη καρυδόψιχα
4 αυγά
6 σταγόνες εσάνς βανίλιας
1 κουταλιά μαγιά σε σκόνη
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί με το βούτυρο.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη σοκολάτα.
Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μαγιά και τέλος τα καρύδια.
Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί, στρώνοντάς το σε ίδιο πάχος 2 εκατοστών και το ψήνουμε σε φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.