Υλικά
8 φύλλα κρούστας (4 κάτω και 4 πάνω)
4 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 κ.σ. κακάο
1/2 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
1 βανίλια
6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το κακάο.
Όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τη βανίλια.
Ανακατεύουμε να δέσει η κρέμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και χτυπώντας γρήγορα να μην ψηθούν.
Βουτυρώνουμε το ταψί.
Απλώνουμε τα 4 φύλλα κάτω πάντα βουτυρώνοντας ανάμεσα και στη συνέχεια βάζουμε τη σοκολατένια κρέμα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντας, και ψήνουμε περίπου για 50- 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Έχουμε έτοιμο το σιρόπι κρύο και το ρίχνουμε όταν βγει από το φούρνο.
Το σερβίρουμε σκέτο ή με κανέλα.