Υλικά
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι χονδρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με 4 κούπες νερό να βράσει για 5 λεπτά και το διατηρούμε ζεστό.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μέσα του καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι μέχρι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε και το κακάο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε προσεκτικά, για να μην καούμε, το καυτό σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σκεπάζουμε για λίγο με βαμβακερή πετσέτα και στη συνέχεια βάζουμε το χαλβά σε φόρμα ή σε φορμάκια πιέζοντας καλά.
Ξεφορμάρουμε.