Υλικά
2 φύλλα σφολιάτα
4 μεγάλα μήλα
1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
1/4- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό
200 γρ. μπισκότα σοκολάτας σπασμένα
1/3 κούπας σταφίδες
2 βανίλιες
σαντιγί (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα μήλα στο οβάλ του τρίφτη και τα περιχύνουμε με τον χυμό του λεμονιού.
Προσθέτουμε την τρούφα, τη ζάχαρη, τα θρυμματισμένα μπισκότα, τις σταφίδες και τα ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και μοιράζουμε τη γέμιση.
Κάνουμε μπαστούνια κλείνοντας τη σφολιάτα βρέχοντας με λίγο νερό τα δάχτυλά μας τα μέρη που είναι να ενωθούν και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ώστε να έχουν απόσταση ανάμεσά τους.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε λοξά την πάνω επιφάνεια της σφολιάτας, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σερβίρουμε όταν έχει κρυώσει.