Υλικά
2 κούπες αλεύρι
2 κούπες ζάχαρη
3/4 κούπας λάδι
5 καρότα μικρά τριμμένα
4 αυγά
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
λίγη μαργαρίνη και λίγο αλεύρι ακόμη (για τη φόρμα)
Για το σιρόπι σοκολάτας:
12 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές κακάο σε σκόνη
1 κουταλιά βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το λάδι και τα καρότα.
Προσθέτουμε ανακατεύοντας απαλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
Αλείφουμε ελαφρά μια φόρμα με λίγη μαργαρίνη και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι φροντίζοντας να πάει παντού.
Αδειάζουμε τη ζύμη μέσα στη φόρμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30-40 λεπτά.
Στο μεταξύ σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σοκολάτας και τα ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για ένα τέταρτο της ώρας περίπου, μέχρι να αποκτήσει τη ρευστότητα του σιροπιού.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστό με ένα ξύλινο καλαμάκι ή με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες ώστε να μπει μέσα το σιρόπι.
Σιροπιάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.