Υλικά
6 αυγά
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
2 φλιτζάνια καρυδόψιχα ψιλοκομμένα
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. κονιάκ
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 1/2 κ.γ. κανέλα
2 βανίλιες
130 γρ. κουβερτούρα
Για το σιρόπι:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε την κουβερτούρα στο μπλέντερ να γίνει σκόνη και την ανακατεύουμε με την καρυδόψιχα και το γιαούρτι και το αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν να γίνουν αφρός προσθέτοντας 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ τη βανίλια το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν, τη βανίλια, την κανέλα, τη σόδα και το μοσχοκάρυδο, το γαρίφαλο.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μια σφικτή μαρέγκα.
Ανακατεύουμε και διπλώνουμε την κουβερτούρα με τα άλλα υλικά μέσα στο μείγμα.
Τέλος, βάζουμε και τη μαρέγκα στο μείγμα πολύ προσεκτικά μη σπάσει. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε βουτυρωμένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 50 έως 55 λεπτά.
Στο μεταξύ έχουμε βάλει το σιρόπι να βράζει (όλα τα υλικά μαζί) και μόλις βγει η καρυδόπιτα και έχει κρυώσει το σιρόπι ρίχνουμε στη ζεστή καρυδόπιτα.