Υλικά
50 γρ. άγλυκο κακάο
170 γρ. άχνη ζάχαρη
330 γρ. βούτυρο μαλακό
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι ή 2 λεμόνια
ζάχαρη κρυσταλλική για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από την κρυσταλλική ζάχαρη με τα χέρια μας μέχρι να αποκτήσουμε ένα μαλακό, λείο ζυμάρι.
Το χωρίζουμε σε 8 κομμάτια.
Πλάθουμε κάθε κομμάτι σε κυλινδρικό μπαστούνι με διάμετρο 3-4 εκατοστά, το τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και τα βάζουμε όλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ρολάρουμε κάθε μπαστούνι στην κρυσταλλική ζάχαρη και το κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες του μισού εκατοστού.
Στρώνουμε λαμαρίνα με χαρτί ψησίματος και πάνω εκεί ψήνουμε τα μπισκότα μας για περίπου 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.