Υλικά
150 γρ. βούτυρο μαλακό
4 αυγά
2 βανίλιες
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 1/4 κούπα γάλα φρέσκο
2 κούπες ζάχαρη
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτα γάλακτος
2 κουβερτούρες γάλακτος
Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη και τις βανίλιες και χτυπάμε πάλι μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και αφράτο το μείγμα.
Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και το γάλα και χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σταγόνες σοκολάτας.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα και τη σοκολάτα εναλλάξ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Στο μεταξύ λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί και όταν ξεφορμάρουμε το κέικ το καλύπτουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.