Υλικά
Για το παγωτό:
250 γραμμάρια γιαούρτι με 2% λιπαρά
2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού
ροδάκινο σε ελαφρύ σιρόπι
Για το ρόφημα:
3 κουταλιές παγωτό ροδάκινο
αναψυκτικό με γεύση grapefruit
30 γραμμάρια Campari (προαιρετικό)
εστραγκόν
Εκτέλεση
Για το παγωτό: Κόψε το ροδάκινο σε κομμάτια και ανακάτεψε το με το χυμό λεμονιού στο multi. Πολτοποίησε το καλά και πρόσθεσε το γιαούρτι.
Πολτοποίησε το και πάλι μέχρι να έχεις ένα ομοιογενές μείγμα και βάλ’το στην κατάψυξη για 2 ώρες.
Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, βγάλε το παγωτό και ξαναχτύπησε το στο μπλέντερ για 1-2 λεπτά.
Ξαναβάλ’το στην κατάψυξη για 3 ώρες και χτύπησε το ξανά για 1-2 λεπτά.
Βάλ’το στην κατάψυξη για 3 ώρες και χτύπησε το παγωτό μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.
Για το ρόφημα: Βάλε το παγωτό σε ένα ψηλό κρύο ποτήρι. Επικάλυψε το με το αναψυκτικό και το Campari και (αν θέλεις) γαρνίρισέ το με εστραγκόν.