Υλικά
900 γρ. αλεύρι (περίπου)
300 γρ. γιαούρτι
1 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. λάδι
1/2 φλιτζ. ζάχαρη
2 βανίλιες
1 μπέικιν
200 γρ. τριμμένη σοκολάτα
Για την επικάλυψη:
1 αυγό
1 κ.σ. γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με το χέρι μας για λίγο.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μας, προτού να βάλουμε όλο το αλεύρι προς το τέλος προσθέτουμε μέσα στο μείγμα την τριμμένη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη γίνεται μαλακή και εύπλαστη και κολλάει.
Αλευρώνουμε τα χέρια μας, παίρνουμε τη ζύμη και την φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλάμι.
Κόβουμε σε ψωμάκια όσο τα σταφιδόψωμα και τα βάζουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και τα αλείφουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τα συντηρούμε σε σακούλα ή τάπερ.