Υλικά
2 έτοιμα παντεσπάνια βανίλιας
1 κιλό φράουλες
1/4 αμύγδαλα καραμελωμένα
1 μεγάλη κρέμα γάλακτος (παγωμένη) ή έτοιμη σαντιγί περίπου 1/2 κιλό
ζάχαρη άχνη (για τη σαντιγί)
100 ml κονιάκ
ζάχαρη
κρέμα σαντιγί
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε από την προηγούμενη μέρα τις φράουλες ως εξής: τις κόβουμε σε ψιλές ροδέλες, τις βάζουμε σε ένα μπολ, και τους ρίχνουμε το κονιάκ και τη ζάχαρη.
Κρατάμε όσες μας χρειάζονται ολόκληρες για να διακοσμήσουμε την τούρτα.
Καραμελώνουμε τα αμύγδαλα και τα αλέθουμε (όχι πολύ ψιλά).
Στραγγίζουμε τις φράουλες και κρατάμε το ζουμί τους. Χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη ώστε να φτιάξουμε μια αρκετά σφιχτή σαντιγί.
Κρατάμε όση μας χρειάζεται για το εξωτερικό στρώσιμο της τούρτας, και στην υπόλοιπη ρίχνουμε τα κομματάκια της φράουλας και το αμύγδαλο.
Συναρμολόγηση: Βάζουμε το 1ο παντεσπάνι σε μια πιατέλα, το βρέχουμε με αρκετό από το ζουμί από τις φράουλες, να βραχεί αρκετά.
Βάζουμε από πάνω το μίγμα της σαντιγί. Από πάνω βάζουμε το 2ο παντεσπάνι.
Σκεπάζουμε με τη σαντιγί που έχουμε κρατήσει χωρίς τις φράουλες, τοποθετούμε τις ολόκληρες φράουλες για διακόσμηση και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αμύγδαλο.
Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί.