Υλικά
Για την τάρτα:
1 και 1/2 φλιτζ. αλεύρι
1/2 πακέτο βιτάμ παγωμένο
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. κοφτό αλάτι
3 κ.σ. παγωμένο νερό
250 γρ. φράουλες πλυμένες και κομμένες
Για τη γέμιση:
μαρμελάδα φράουλα
1 ερμόλ παγωμένο
2-3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (ή όσο γλυκιά θέλουμε τη σαντιγί μας)
1 βανίλια
1 κ.σ. κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και τη ζάχαρη.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και ενώνουμε με το αλεύρι τρίβοντας με τα δάχτυλά μας.
Ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά και συνεχίζουμε για λίγο.
Να προσέξουμε να δουλεύουμε ελαφρά τη ζύμη, δεν ταλαιπωρούμε τη ζύμη.
Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα τη ζύμη και πατώντας τη με τα δάχτυλά μας την απλώνουμε να πάει παντού και να καλύψει και να ανασηκωθεί στα πλαϊνά.
Τρυπάμε με πιρούνι σε πολλά σημεία και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά ή τόσο όσο να ροδίσει ελαφρά.
Χτυπάμε το παγωμένο ερμόλ στο μίξερ για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά, προσθέτοντας σιγά σιγά τη ζάχαρη που θέλουμε.
Όταν ψηθεί η τάρτα και κρυώσει, καλύπτουμε τη βάση με μαρμελάδα φράουλα, από πάνω τη σαντιγί και στολίζουμε με τις φράουλες.