Υλικά
100 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. βούτυρο αγελάδος (να είναι κρύο από το ψυγείο)
1 αυγό
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
200 γρ. μαρμελάδα (φράουλα ή όποια άλλη γεύση μας αρέσει)
Εκτέλεση
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το αυγό, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα.
Ζυμώνουμε τα υλικά με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα. Δεν ζυμώνουμε πολύ.
Τοποθετούμε ένα μικρό τετράγωνο τσέρκι (ή στρογγυλό 20εκ) επάνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ταψάκι ή μια φόρμα.
Βάζουμε μέσα τα 2/3 της ζύμης και το απλώνουμε με το χέρι μας σε όλη την επιφάνεια φτιάχνουμε ένα ομοιόμορφο πάτο.
Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη τη μαρμελάδα αφήνοντας κενό 1εκ. περιφερειακά.
Κόβουμε την υπόλοιπη ζύμη μπαστουνάκια και τα βάζουμε από πάνω σταυρωτά.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε τετράγωνα κομμάτια.