Υλικά
1 κιλό φράουλες
1/2 κούπα χυμό λεμονιού
1 κιλό ζάχαρη
1 κούπα νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες αφαιρώντας τα κοτσάνια τους.
Αν είναι μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες, αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση.
Τις βάζουμε σε βαθύ μπολ, τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, και τις αφήνουμε για 3 ώρες.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Βράζουμε το σιρόπι 5 λεπτά σκεπασμένο χωρίς ανακάτεμα.
Βάζουμε τις φράουλες στη κατσαρόλα και βράζουμε για 10-15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά αφαιρώντας τον αφρό.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Όσο κρυώνει το γλυκό κουνάμε την κατσαρόλα πέρα δώθε αρκετές φορές για να φουσκώσουν οι φράουλες.
Αποθηκεύουμε σε μεγάλα και αποστειρωμένα βάζα (κατά προτίμηση για να μην διαλυθούν οι φράουλες).