Υλικά
650 γρ. φράουλες
1 φλιτζ. ζάχαρη
1/2 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. γλυκό κρασί
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τους, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό τόσο όσο να δέσει όπως στα γλυκά του κουταλιού.
Ρίχνουμε τις φράουλες και αφού πάρουν 3-4 βράσεις τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε στο δοχείο που θα διατηρήσουμε την κομπόστα (το οποίο έχουμε αποστειρώσει).
Βράζουμε λίγο ακόμη το σιρόπι (μαζί με το ζουμί που θα έχουν αφήσει οι φράουλες), προσθέτουμε το κρασί, τραβάμε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει το ρίχνουμε στις φράουλες.