Υλικά
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές ζάχαρη
1 αυγό
240 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
1/2 κ.γ. κανέλα
200 γρ. φρέσκιες φράουλες κομμένες σε φετούλες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη ζάχαρη και τη κανέλα.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αυγό (το οποίο έχουμε πριν χτυπήσει ελαφρά) με τη κρέμα γάλακτος και το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αυγό στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αν δούμε ότι ο χυλός είναι πολύ πηχτός προσθέτουμε και λίγο γάλα.
Παίρνουμε ένα μικρό τηγάνι, το βουτυρώνουμε και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Βάζουμε 1/4 του φλιτζ. από το μείγμα μας και σκορπίζουμε λίγα κομμάτια φράουλας.
Αφήνουμε για 15 δευτερόλεπτα περίπου και γυρίζουμε με μια σπάτουλα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο (βουτυρώνοντας κάθε φορά το τηγάνι) μέχρι να τελειώσει το μείγμα.