Υλικά
1/2 κιλό φρέσκες φράουλες εποχής (για να είναι νόστιμες και γλυκές) και 5-6 μικρές για γαρνιτούρα
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
2/3 φλ. γάλα εβαπορέ
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
λίγη καρύδα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε στην κατάψυξη την κονσέρβα με το εβαπορέ να κρυώσει καλά, αλλά να μην στερεοποιηθεί, για 20-30’ καθώς και τον κάδο του μίξερ μέσα στο οποίο θα το χτυπήσουμε.
Τοποθετούμε τις φράουλες και την άχνη ζάχαρη στο μπλέντερ να γίνουν πουρές και στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
Βγάζουμε από την κατάψυξη το γάλα εβαπορέ και το χτυπάμε στον κάδο για 5’ μέχρι να αποκτήσει όγκο και να διπλασιαστεί.
Ρίχνουμε μέσα στο χτυπημένο γάλα τον πουρέ φράουλας με το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 5-6 ποτηράκια ή μπολάκια και τοποθετούμε από μία φράουλα και λίγη καρύδα σε κάθε ποτήρι.
Τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά για 2-3 ώρες και να γίνει δροσερό.