Υλικά
200 γρ. αμυγδαλόψιχα
100 ml αραβοσιτέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
2 αυγά
80 γρ. γιαούρτι
450 γρ. φράουλες (κομμένες σε μικρά κομμάτια)
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ αρχικά το αραβοσιτέλαιο μαζί με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, την αμυγδαλόψιχα και τα μπαχαρικά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι μαζί με το γιαούρτι.
Χτυπάμε μόνο όσο χρειάζεται για να ενωθούν τα υλικά μας.
Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (23 εκ.) και αφού βάλουμε στο πάτο λαδόκολλα ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα.
Επειδή είναι παχύρρευστο, χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μια σπάτουλα για να το απλώσουμε ώστε να καλύψει όλο τον πάτο.
Σκορπίζουμε από πάνω τις κομμένες φράουλες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μισό μείγμα το οποίο και πάλι απλώνουμε σιγά σιγά με τη σπάτουλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.