Υλικά
7 φύλλα κρούστας
700 γρ. φράουλες κομμένες στα τεσσερα
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. αλεύρι
1/2 κ.γ. κανέλα
1 βανίλια
200 γρ. βούτυρο λιωμένο
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα κομμένα φρούτα με τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το αλεύρι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω ένα φύλλο κρούστας.
Βουτυρώνουμε καλά το φύλλο και προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο, βουτυρώνουμε και προσθέτουμε το τρίτο κ.ο.κ.
Αφού έχουμε στρώσει και βουτυρώσει όλα τα φύλλα μας, βάζουμε στο κέντρο του ταψιού κουταλιά κουταλιά τη γέμιση από τα φρούτα αφήνοντας λίγο κενό δεξιά και αριστερά στο φύλλο.
Σκεπάζουμε τη γέμιση με το κάτω μέρος των φύλλων.
Διπλώνουμε την δεξιά και αριστερή άκρη των φύλλων και "ρολάρουμε" απαλά και όχι σφιχτά.
Το γυρνάμε ώστε το τελείωμα (το κλείσιμο) των φύλλων να είναι στον πάτο του ταψιού.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τρυπάμε το ρολό σχετικά βαθιά με ένα πιρούνι για να μπορούν να φεύγουν οι ατμοί στο ψήσιμο.
Ψήνουμε για 35 λεπτά και όταν είναι έτοιμο περιμένουμε να κρυώσει αρκετά για να το κόψουμε.