Υλικά
1 κιλό φράουλες
1/2 κιλό ζάχαρη
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε 1 1/2 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά μέχρι αυτή να διαλυθεί εντελώς.
Περνάμε από το μπλέντερ τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο μπολ με το ζαχαρόνερο.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα σε μπολάκια παγωτού και το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
Όταν το σερβίρουμε μπορούμε να γαρνίρουμε με σαντιγί και φρέσκες φράουλες.